29.3.13

op naar de zomer!

De sneeuw buiten negeer ik, en vanonder mijn naaimachine rolt een vrolijk voorjaarsrokje. Dat klinkt heel gemakkelijk, en dat is het eigenlijk ook! Want bij Ladybug en co vond ik de omschrijving voor een makkelijk en superleuk plooirokje. Hiervan zullen er vast nog meer volgen, zeker met in mijn achterhoofd en Stoffenspektakel dat ik maandag wil bezoeken.

 Een rokje met ballet-allure.. En zonder rits of elastiek! Twee knopen (ik zette er een op de binnenkant) uit beppe's knopenpot, en voilà!

 Vrolijk stofje! Beppe maakte er eerst een jurkje (nu tuniekje) van, maar er bleef nog genoeg over voor dit leuke rokje. We vonden het vorig jaar op het stoffenspektakel. Het T-shirt is trouwens van Jilly.

Mooi, hè, die bruine ogen!


Maar we hebben zo ook in 't blauw!
En die zijn net zo goed prachtig!

25.3.13

Home sweet home #11

Een beetje vakantiegevoel, dat is wel welkom, toch? Vandaar.. de 'master bedroom'. Met strand-souvenirs en uitzicht op de Ikeaanse duinen, als u begrijpt wat ik bedoel. 
 
Echt niet verkeerd hoor, om tegenaan te kijken zodra je wakker wordt. En om in het long island-sfeertje te blijven.. geen shutters want: te duur (of te krenterig), maar withouten jaloezieën bleken ook een goede sfeermaker. De radiator werd vorig jaar door manlief omtimmerd. Het begon met één omtimmering op de slaapkamer van de oudste, maar als het aan mij ligt mag 'ie nog wel even doorgaan. Mooi! Vind ik dat. Het voddenkleedje naast het bed is mijn ding (meneer houdt niet van kleedjes..) en de kleurtjes komen leuk terug. Grappig om verschillende stofjes en patroontjes te ontdekken in zo'n ding.


En dan het uitzicht... Niet het strand, maar.... De toendra! Een grote dorre vlakte waar een snijdende oostenwind al een paar dagen heer en meester is... BRRRRRRR. Maar ja. Zo vanachter glas...




Home Sweet Home is een initiatief van Barbaramama.

18.3.13

Home Sweet Home #10

Onder het motto: 'beter goed gepikt dan slecht verzonnen' knutselde ik met de kids afgelopen vrijdag precies dezelfde soort paaseieren, als de kinderen van mijn school op hun creamiddag. Lekker kliederen met ballonnen, behangplaksel, lintjes, bandjes, kantjes. Het is even een geknoei (mijn oudste kan niet zo héél goed tegen vieze handen...) maar dan heb je ook wat! Een begin van de paasaankleding. Mijn kinderen en de oppas kennende, zullen de vensterbanken zich nog wel verder vullen..





Home Sweet Home is een initiatief van Barbaramama. Op haar site vind je een lijst met de deelnemers.

11.3.13

Home Sweet Home #9

De creativiteit van mijn dochter reikt verder dan de knutseltafel... tot aan de lunchtafel...





Home Sweet Home is een initiatief van Barbaramama

4.3.13

home sweet home #8

Home Sweet Home is een initiatief van Barbaramama

Slingers en ballonnen vandaag! Mijn oudste wordt 8! Om er maar een cliché tegenaan te gooien: wat gaat dat snel!! Je ziet ook de naaimachien al klaarstaan, want er liggen nog poppenkastpoppen zonder lijf (die al sinds de herfstvakantie bij mij logeren..), er moet nog een extra grote slab worden gemaakt voor een speciaal mannetje, en er is weer een tantesizzer op komst (de dertiende!). Dus ik zal er weinig woorden aan vuil maken, en hard aan de slag gaan. Ik hoop ook nog een complete babykamer-set af te ronden, maar daarover later meer. En zoals beloofd, de derde traktatie, het compromis. Ongezond en zonder foto, zoals de jarige mij opdroeg...

























En dan... het voorjaar! Buiten schijnt de zon, binnen geuren mijn narcisjes heerlijk!


1.3.13

vloot


In mijn vensterbank voer vorige week een vloot... Onze benjamin werd drie en mocht trakteren op de peuterspeelzaal. Gezond, verantwoord en sober, was het devies. Wij kwamen uit op een pakje sap en een klein houten bootje (Lobbes). Mét portret van de jarige Job. Hoewel, jarig was hij al in het begin van de voorjaarsvakantie.





En aanstaande maandag is de oudste alweer jarig. Dus nog even hard aan de slag met traktatie 3. Geen serieuze richtlijnen, en meneer wil het liefst chips. Hmm. Mem niet, dus! We hebben een compromis gesloten, ik zal het jullie nog wel showen.
Chips.. Als ik ergens als juf een hekel aan had.. Om 10 uur 's morgens de walm van paprika, bognese en chees-onion, vette vingerafdrukken op de tafels en boeken en een vloer vol platgetrapte kruimels... brrrr!